Informatie voor begeleiders

Je keek er vast en zeker al lang naar uit: weer samen op kamp gaan. Na de succesvolle en bovenal veilige kampen in 2020 had iedereen gehoopt dat de kampen in 2021 zonder maatregelen georganiseerd konden worden. Maar helaas, het coronavirus zorgt nog altijd voor veel onzekerheid. Samen met alle (koepel)organisaties van zomer- en vakantiekampen is daarom een nieuwe versie van het kampprotocol opgesteld waarmee kampen tijdens deze coronacrisis veilig georganiseerd kunnen worden. 

Op kamp met een protocol

Heel veel kinderen kijken enorm uit naar de kampen. Maar na zo'n lange tijd van beperkingen is het misschien ook extra spannend. Ouder(s)/verzorger(s) maar ook overheden, zoals de gemeenten, vertrouwen erop dat organisatoren, begeleiders en verhuurders van accommodaties en terreinen alles in het werk stellen om het kamp volgens het protocol te organiseren. Dat maakt dat het kamp er anders uit gaat zien dan iedereen wellicht gewend is, maar desalniettemin wordt het ook dit jaar een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers. 

Hoe werkt het?

Vanuit de organisatie waarvoor jij een kamp begeleid ontvang je het protocol en de acties en maatregelen die vooraf worden genomen en tijdens het kamp genomen moeten worden. 

Je kunt het protocol, dat voor alle zomerkamporganisaties in Nederland gelijk is, downloaden op deze website. Er is een verkorte versie van het protocol, de factsheet die je als aparte download op deze site en in de bijlage van het protocol vindt. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld aan de deelnemers van het kamp uit te leggen waar ze rekening mee moeten houden. 

Als de ontwikkelingen rond het coronavirus de goede kant op gaan en maatregelen vanuit de overheid worden afgeschaald, dan passen we het protocol daarop aan. Maar ook als het niet goed gaat met het virus, kan het protocol worden aangescherpt. 

Waar kan ik als begeleider terecht met vragen?

Voor vragen over het protocol en de maatregelen en regels die jouw organisatie (aanvullend) neemt, kun je terecht bij de organisatie waarvoor jij een kamp gaat begeleiden.

Veelgestelde vragen

Heb je het protocol doorgelezen maar zit je nog met vragen? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Samenopkamp.nl is de officiële website van de gezamenlijke aanbieders van zomer- en vakantiekampen in Nederland. © 2021